Χριστουγεννιάτικο Decor και homemade ιδέες ....! (Christmas Decoration)

   Αυτό που ουσιαστικά είναι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτινή ατμόσφαιρα τόσο στους δρόμους και στα μαγαζιά, όσο και στο σπίτι. Το decor,λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ώστε να μας ανεβάσει ψυχικά και να μας βάλει στο πνεύμα της εποχής. 
   Αποφάσισα να προτείνω κάποιες ιδέες τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας από πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι και είναι εντελώς δωρεάν, όπως επίσης να δώσω ιδέες διακόσμησης εάν έχετε σκοπό (και χρήματα) να αγοράσετε κάποια πραγματάκια για το σπίτι...Επίσης κάποιες ιδέες από αυτές μπορούν να διατηρηθούν και μετά τα Χριστούγεννα και να υπάρχει στο σπίτι αυτή η ζεστή αίσθηση όλο τον χρόνο και να μην πέσουμε και σε κατάθλιψη...:)

1. Καλαθάκια από κεριά και κουκουνάρια 


Μαζέψτε ότι κουκουνάρι υπάρχει (κ μπορεί να μαζευτεί ελεύθερα) από κάποια βόλτα στο δάσος, όπως και κλαδάκια,όπως επίσης και ότι κεριά διαθέτετε και βάλτε τα σε ένα δίσκο ή καλαθάκι και τοποθετήστε το στο καθιστικό σας.Ανάψτε τα κεριά είτε κατά την διάρκεια της ημέρας,πίνοντας το καφεδάκι σας είτε το βράδυ ενώ έχετε κλείσει όλα τα άλλα φώτα.








 2. Μπολάκια και βαζάκια με νερό και ρεσώ


Βρείτε βαζάκια ξεχασμένα ή βαζάκια από μαρμελάδες που πρόκειται να πεταχτούν και γεμίστε τα νερό.Βάλτε μέσα κάποιο γκι ή κάποιο άλλο κλωναράκι με άνθη και τοποθετήστε ένα ρεσώ πάνω ώστε να επιπλέει. Φθηνό εύκολο και πρωτότυπο.
   3.Γυρίστε ανάποδα τα καλά σας ποτήρια!


Να και κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ.Τα καλά ποτήρια, που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούμε και μένουν ανεκμετάλλευτα, μπορούμε να τα γυρίσουμε ανάποδα και να βάλουμε μέσα μπάλες χριστουγεννιάτικες ή κάτι άλλο και πάνω μικρά κεράκια!!
 4. Βαζάκια με χιόνι!


Θυμάστε τις χιονόμπαλες που βλέπαμε μικροί,που τις αναποδογυρίζαμε και έπεφτε το χιόνι; Τώρα μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια εύκολα και γρήγορα και εκτός από διακόσμηση να το κάνετε δώρο σε όσους αγαπάτε! Βρείτε πάλι τα παλιά βαζάκια με το καπάκι τους και κολλήστε στο καπάκι ότι θέλετε!Από ένα στολίδι μικρό μέχρι ένα μικρό αντικείμενο. Μετά βάλτε ψεύτικο χιόνι και νερό στο βαζάκι και βιδώστε το καπάκι καλά (μπορείτε να το ενισχύσετε και με λίγη κόλλα) και είστε έτοιμοι!!







5. Κλαδιά παντού! 


Μια βόλτα στο δάσος ή και στο πάρκο μπορεί να σας σώσει. Μαζέψτε ότι κλαδί βρείτε και τοποθετήστε στο σε ένα ψηλό βάζο. Ύστερα, διακοσμήστε το με ότι στολίδι θέλετε ή βάλτε του λαμπάκια!!













6. Ξύλα ή παλέτα!

Στον δρόμο μπορείτε να βρείτε πεταμένες παλέτες. Εάν μπορείτε να τις μαζέψετε και να κόψετε τις σανίδες της,μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό δεντράκι ή ακόμη και ένα σχήμα που να μοιάζει με δέντρο ώστε να βάλετε πάνω του λαμπάκια και να στολίζει όμορφα το σπίτι σας.... 


7. Κουκουνάρια και αφρολέξ.

Στην βόλτα που θα κάνετε,μαζέψτε κάποια extra κουκουνάρια στα οποία μπορείτε να κολλήσετε μια οδοντογλυφίδα και να την περάσετε σε ένα αφρολέξ δίνοντας του οποιοδήποτε σχήμα.Στο τέλος μπορείτε να του περάσετε και μια αυτοσχέδια κορδέλα, εάν θέλετε και να το κρεμάσετε ή να το αφήσετε έτσι και να το βάλετε σε κάποια τραπέζι. 


 8. Φελλοί

Μαζέψτε τους φελλούς από τα μπουκάλια, που τυχόν έχετε εσείς ή οι γνωστοί σας και με κάποιες οδοντογλυφίδες,μια κορδελίτσα κόκκινη και λίγη κόλλα μπορείτε να φτιάξετε μικρά ταρανδάκια!
         
 9. Χρησιμοποιείστε τα φαναράκια σας.


Τα αχρησιμοποίητα φαναράκια που έχουμε είτε για διακόσμηση είτε που τα χρησιμοποιούμε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή το Πάσχα και γεμίστε τα με λαμπάκια. το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και γιορτινό.














Και μια ιδέα για ένα γιορτινό σαλόνι.......




mary

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις