Διακόσμηση για το υπνοδωμάτιο

Καθώς άλλαζα την διακόσμηση του υπνοδωματίου μου, καθώς βαρέθηκα με την παλιά, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να γράψω ένα άρθρο σχετικά με την έξυπνη, εύκολη και φθηνή διακόσμηση ενός κοριτσίστικου, ως επί το πλείστον, υπνοδωματίου.

Βρήκα αρκετές φωτογραφίες πριν φτιάξω το δικό μου δωμάτιο και βρισκόμουν ανάμεσα σε αρκετές επιλογές και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες όλες αυτές τις ιδέες.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε...

1. Βαφή

  Η πρώτη και πιο απλή και άμεση ιδέα γι αλλαγή είναι να βάψετε το δωμάτιο σας. Και δεν είναι ακριβή επιλογή, αφού δεν θα χρειαστείτε μεγάλες ποσότητες βαφής, αφού πρόκειται για ένα δωμάτιο και υπάρχει πληθώρα χρωμάτων για όλα τα γούστα. Επίσης δεν θα σας πάρει αρκετή ώρα. Ζητείστε την βοήθεια φίλων και θα το φτιάξετε αμέσως.
  Προτεινόμενα χρώματα είναι τα γκρι σε όλες τις αποχρώσεις, τα μπεζ, τα χακί, τα μπλε, τα ροζ και το λευκό. Τα παλ χρώματα κυριαρχούν.

2. Φωτάκια

   Φωτάκια παντού ναι ναι.... Τα φωτάκια δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Επίσης είναι και φθηνά και υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά όλο τον χρόνο. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα αλλά εμείς προτιμούμε τα κλασσικά.
   Τα φωτάκια μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα μια πολύ διαφορετική και ρομαντική ατμόσφαιρα ακόμη και αν δεν αλλάξετε τίποτε άλλο στο δωμάτιο. Επιπλέον δεν χρειάζονται τίποτα ιδιαίτερο ως προς την εγκατάσταση τους, μόνο λίγο ρεύμα και λίγο σελοτέιπ.


3. Κορνίζες - Κάδρα - Αφίσες

    Κολλήστε αφίσες που έχετε τυπώσει εσείς οι ίδιοι στον τοίχο απλά με λίγο σελοτέιπ. Επίσης, τα κάδρα και οι κορνίζες σε όλα τα μεγέθη, με πόστερ μέσα μπορούν να αλλάξουν την όψη όλου του δωματίου. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε με οποιοδήποτε τρόπο και ακόμη καλύτερα χωρίς να έχουν το ίδιο μέγεθος. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κάδρο ή δύο μεσαίου μεγέθους για πιο κομψή εμφάνιση.

4. Ράφια

   Ένα μεγάλο ράφι ή ακόμη και δύο, είτε πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού ή πλάι στο κρεβάτι, πάνω στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε τα κάδρα με τα πόστερ, αρωματικά κεριά ή οτιδήποτε άλλο εσείς θέλετε, μπορεί να δώσει μια άλλη μορφή στο δωμάτιο. Προσοχή μόνο, να είναι καλά στερεωμένα και τα ράφια και οι τυχόν κορνίζες και κάδρα πάνω τους.

5. Αυτοκόλλητα τοίχου

   Υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα που μπορούν να κολλήσουν στους τοίχους κάθε δωματίου και μπορούν με έξυπνο τρόπο και χωρίς ζημιές από τρύπες (πχ κάδρα) να δώσουν νέα πνοή στο δωμάτιο. Το καλό είναι ότι είναι φθηνά, εντυπωσιακά, καθώς βγαίνουν ακόμη και σε μεγάλα μεγέθη, τα βρίσκεις σε πολλά μαγαζιά με είδη σπιτιού και παιχνιδιών και σε περίπτωση που τα βαρεθείς, ξεκολλάνε εύκολα.

6. Καθρέπτης

   Ένας καθρέπτης στο δωμάτιο, το αναζωογονεί και αν τοποθετηθεί απέναντι από την μπαλκονόπορτα, το κάνει αυτόματα να φαίνεται μεγαλύτερο.


7. Πολλά μαξιλάρια


























Σχόλια

  1. Σίγουρα δίνουν άλλο ύφος και χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιο αυτές οι πινελιές! Θα κάνω κι εγώ ανακαίνιση στο δωμάτιό μου, έχω ήδη επιλέξει τα καινούρια μου έπιπλα από https://www.staridas.com/ και σίγουρα θα αξιοποιήσω και τις παραπάνω ιδέες για τη διακόσμηση του νέου μου υπνοδωματίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις