Ένα μυστικό για να ξεπεράσετε την κρίση (οικονομική & ψυχολογική) : Πλέξτε!!

   Το πλέξιμο για μένα είναι μια νέα ασχολία. Μόλις το έμαθα και δηλώνω πλέον οπαδός. Κάθε μέρα θέλω να ψάχνω να βρω ωραίες κλωστές και νήματα, σκέφτομαι τι συνδυασμούς μπορώ να κάνω, σε τι μέγεθος μπορώ να το κάνω, τι δώρο να φτιάξω για τους φίλους και συγγενείς μου. Σιγά σιγά μαθαίνω και από μία τεχνική και αυτό με ενθουσιάζει.
   Άκουγα συνέχεια πολλούς να λένε πως εκτός από πρακτική τέχνη είναι και αγχολυτική συνάμα. Έχοντας πολύ άγχος λόγω της κατάστασης που βρισκόμαστε και για προσωπικούς λόγους, σκέφτηκα πως πρέπει να βρω τρόπο να επισπεύσω την εκμάθηση του πλεξίματος, η οποία ομολογώ δεν ήταν εύκολη τόσο όσον αφορά την ίδια την τεχνική, αφού είναι κάπως δύσκολο, όσο και το να βρω άτομο να μου μάθει. Καλό το internet, καλό το youtube αλλά όλα αυτά βοηθούν μόνο εάν ήδη ξέρεις τα βασικά. Τα πρώτα μαθήματα πρέπει να γίνουν από άνθρωπο ο οποίος να ξέρει ώστε να καταλάβει κανείς λίγο το σκεπτικό του πλεξίματος. Μετά είναι πολύ εύκολο να δεις βιντεάκια στο youtube και να το εξελίξεις. Εγώ βρίσκομαι κάπου στην αρχή του πλεξίματος, έχω πολλά να μάθω ακόμη αλλά ήδη νιώθω πως κατέχω κάτι που μπορεί και να με βοηθήσει στο μέλλον εάν το εξελίξω, ίσως και οικονομικά.Δεν ξέρεις κανείς. Το σίγουρο είναι πως ήδη με έχει βοηθήσει ψυχολογικά.
   Αυτή η επιστροφή σε παραδοσιακούς τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης, εμένα προσωπικά μου αρέσει. Παλαιότερα οι γιαγιάδες μας δεν είχαν ψυχολόγους. Δεν λέω ότι το πλέξιμο υποκαθιστά τον ψυχολόγο, προς θεού, απλά λέω ότι οι άνθρωποι του παρελθόντος ήταν πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι από εμάς τώρα. Σε αυτό θα συνέβαλαν πολλοί παράγοντες όπως και πολλές ασχολίες μέσα σε αυτές και το πλέξιμο. Τι καλύτερο από το να κάθεσαι το μεσημεράκι, είτε κοιτώντας την θάλασσα το καλοκαίρι και ακούγοντας τα τζιτζίκια, είτε κάτω από μια κουβέρτα στα ζεστά τον χειμώνα και να πλέκεις. Συνδυάζεις κάτι πρακτικό, αφού έχεις αποτέλεσμα, με κάτι ξεκούραστο, γιατί εάν το μάθεις αυτό σε ξεκουράζει δεν σε κουράζει...
   Συνεπώς μια λύση στην κρίση που υπάρχει γύρω μας είναι γενικά η επιστροφή στους πατροπαράδοτους τρόπους ζωής και στις πατροπαράδοτες εναλλακτικές τεχνικές!!Πάνω απ' όλα αισιοδοξία και ψυχραιμία!

mary

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις