Διάφορες έξυπνες και εύκολες ιδέες




   Σκέφτηκα να παραθέσω κάποιες έξυπνες, χρηστικές και εύκολες ιδέες που βρήκα, τις οποίες 1. μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, 2. δεν χρειάζεται τις πιο πολλές φορές να έχετε πολλά και ακριβά υλικά και 3. μπορούν να σας αλλάξουν την διάθεση και να γεμίσουν ευχάριστα την ώρα σας. 
   Οι ιδέες αυτές καλύπτουν όλους τους τομείς αλλά είπα να επικεντρωθώ, κατά πρώτη φάση, στην διακόσμηση, στην διασκέδαση των παιδιών, στην οργάνωση του σπιτιού, στα ρούχα και σε κάποια κοσμήματα και σε 2-3 γενικές ιδέες. Εννοείται πως είναι ανεξάντλητο το θέμα, γι΄αυτό και σήμερα θα παρουσιάσω λίγες από αυτές τις ιδέες,αλλά σε επόμενα άρθα θα επιστρέψω και με άλλες πολλές και σε άλλες κατηγορίες.


Διακόσμηση 

1. Άδεια μπουκάλια








 












   Χρήσιμα πολύ είναι τα άδεια διάφανα βαζάκια και μπουκάλια στα οποία μπορούμε να αποθηκεύουμε πράγματα, αλλά και να βάλουμε μέσα ενθύμια από διακοπές ή ταξίδια τα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω σε ένα τραπέζι μαζί και με άλλα μπουκάλια και βαζάκια δημιουργώντας μια σύνθεση αλλά επίσης μια πολύ όμορφη ιδέα είναι τα ρεσώ μέσα στα μπουκαλάκια, τα οποία δημιουργούν μια πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα...Τέλος,χαριτωμένη ιδέα είναι να βάλετε μέσα ένα αντικείμενο, νερό και χρυσόσκονη και να φτιάξετε μια χιονόμπαλα ή μια μπάλα ονειρεμένη...




 2. Κάδρα





   Τα ασυνάρτητα κάδρα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα είναι το νέο must, αφού πέραν του ότι είναι φθηνά (μπορείτε να βρείτε κάδρα σε μεγάλο κατάστημα επίπλων σε τιμές πολύ πολύ χαμηλές) είναι συγχρόνως και όμορφα στο μάτι και μπορούν να μεταμορφώσουν έναν άχαρο τοίχο σε κάτι με γούστο και αισθητική.









3. Ρεσώ παντού














 Τα ρεσώ, κακά τα ψέματα, είναι η εύκολη λύση για όλη την διακόσμηση,αλλά έλα που είναι και όμορφα τα άτιμα και τα βρίσκεις και σε όλα τα καταστήματα. Συνεπώς, μπορείς να τα τοποθετήσεις και παντού και να κάνεις απίστευτες ιδέες, όπως το να το βάλεις σε βαζάκια με κόκκους καφέ πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και να μυρίζει όλο το σπίτι καφέ αλλά και να το βάλεις μέσα σε ένα πορτοκάλι και να μυρίζει όλο το σπίτι πορτοκάλι...υπέροχη ιδέα!Αφήστε που για το πορτοκάλι δεν χρειάζεται καν όλο το ρεσώ αλλά μόνο το φυτίλι...απλούστατο. Θα καταπλήξετε τους πάντες!












4. Κορνίζες και ράφια και μπογιές




Τι μπορείς να κάνεις με μια κορνίζα; Τα πάντα...αλλά εμείς ξεχωρίσαμε αυτή την ιδέα του να βάλεις ένα κομμάτι ψάθα μέσα της και απέξω στο γυαλί να γράψεις ότι θέλεις. Απλό, λιτό και πρωτότυπο!
















Με ένα ράφι τι μπορείς να κάνεις;Με ένα ράφι μόνο του τίποτα, αλλά μπορείς να μεταμορφώσεις απλά και γρήγορα ένα αδιάφορο ράφι σε κάτι διαφορετικό. Είτε βάζοντας ταπετσαρία μπροστά, είτε κολλώντας φωτογραφίες σας μεγενθυμένες σε χαρτί μπροστά του είτε τέλος βάφοντας το.








Τέλος, μια ίδεα που μας άρεσε ήταν αυτής της μπογιάς για πίνακες. Λογικά υπάρχει σε καταστήματα με μπογιές, οπότε με μια τέτοια μπογιά φτιάχνεις τον δικό σου πίνακα, πάνω στον οποίο μπορείς να γράψεις ότι θέλεις. Μπορείς να το κάνεις πίνακα και να το κρεμάσεις στον τοίχο, ή να βάψεις ακόμα και τον δίσκο σερβιρίσματος....όλοι θα ρωτάνε από που το πήρατε!

Οργάνωση Σπιτιού












 Την πιο όμορφη οργάνωση σπιτιού, ομολογώ πως την κάνουν τα ψάθινα καλάθια...Είναι πανέμορφα, ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια, βγαίνουν σε όλα τα χρώματα και μέσα σε αυτά μπορείτε να κρύψετε τα πάντα!Επίσης μαζί με αυτά, τα κουτιά,είτε υφασμάτινα είτε χάρτινα είτε ξύλινα,και τα πλαστικά κουτιά και καλάθια δημιουργούν μια αίσθηση οργάνωσης, καθαριότητας και τακτοποίσης στον χώρο

















     

                                                                       
    Και εδώ στην οργάνωση, τα βάζα και μπουκάλια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τα βαζάκια από τις μαρμελάδες που σας περισσεύουν, μπορούν να γίνουν βοηθοί οργάνωσης για εσάς.



Για το παιδί

1. Κατασκευές









Διάλεξα τις κατασκευές αυτές, διότι τις θεώρησα αρκετά εύκολες για μένα, οπότε όλοι κατά συνέπεια μπορούν να τις κάνουν. Τα παιδιά θέλουν κάτι διασκεδαστικό, χωρίς να είναι απαραίτητα και ακριβό, και από την στιγμή που μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε ονειρεμένα πράγματα εάν διαθέσουμε λίγο χρόνο, γιατί όχι να τα κάνουμε χειροποίητα.
             

                            Οπότε, μπορούμε να φτιάξουμε από μάσκες...
















  μέχρι κορώνες από κορδέλες και πλαστικοποιημένες δαντέλες που μπορείτε να βρείτε στα χαρτοπωλεία...














                                         Επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε ζωάκια, να τα  κόψετε και να τα βάψετε και να τα κολλήσετε είτε στον τοίχο είτε να τα κάνετε μαριονέτες ή και να φτιάξετε κολλάζ.



Επίσης ωραία ιδέα για να πλένουν τα παιδιά τα χέρια τους πιο ευχάριστα είναι να βάλετε σε ένα διάφανο σαπουνοδοχείο, κομμάτια από lego  και διάφανο σαπούνι. Απλό και πανέξυπνο!


Εάν δεν έχουμε την δυνατότητα μιας τέτοιας κατασκευής όπως στην εικόνα (ποιος έχει στις μέρες μας;....) μπορούμε απλά να τοποθετήσουμε λαμπάκια στο δωμάτιο. Με μια απλή τέτοια κίνηση το δωμάτιο θα γίνει αυτόματα πιο μαγικό!







                                                                 
                                            Ποιός δεν ήθελε μικρός ένα μικρό καταφύγιο στο δωμάτιο του;Ένα δικό του σπιτάκι; Ε λοιπόν μπορεί να γίνει εύκολα από μια κούτα και λίγη βαφή....          

Ρούχα



   Παρακάτω θα δείτε 3 ιδέες για να μεταμορφώσετε τα ρούχα σας και να φτιάξετε είτε κασκόλ είτε να τους βάλετε διασκοσμητικά και προστατευτικά για τους αγκώνες σας.
   Επίσης μια πολύ εύκολη ιδέα για το πώς να φτιάξετε το δικό σας κολιέ...



 Διάφορες ιδέες...











Κλίνοντας, δύο υπέροχες ιδέες που τράβηξαν την προσοχή, η μία για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας φιογκάκια τα οποία μπορείτε να μετρέψετε σε κοκκαλάκια ή να τα ράψετε σε ρούχα αλλά και μια πρωτότυπη ιδέα για το πώς να φτιάχνετε μόνοι σας φακέλους...!








*Ευχαριστούμε πολύ το Pinterest για τις ιδέες που πήραμε














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις